Mopedkort & motorcykelkörkort

Planerar du att ta mopedkort eller motorcykelkörkort? Låt oss på Einar Svenssons Trafikskola i Uddevalla hjälpa dig! Vår skola har funnits sedan 1960-talet vilket innebär att vi har gedigen erfarenhet av och omfattande kunskaper om allt som har med körkortsutbildning att göra.

Har du frågor om vår trafikskola? Vill du veta mer om vad som krävs för att få ta körkort moped eller körkort motorcykel? Tveka inte att slå en signal eller skicka e-post – vi finns här för dig!

Mopedkort

Om du har köpt eller fått en moped klass 1, även kallad EU-moped, så måste du ha ett körkort med minst behörighet AM (ett så kallat mopedkort) för att få köra den. Om du tagit körkort, fast med en annan behörighet, så kan det vara bra att veta att den gav dig AM automatiskt. Tog du traktorkort innan 1 oktober 2009? Det ger dig också rätt att köra den här sortens mopeder.

Einar Svenssons Trafikskola i Uddevalla erbjuder en komplett utbildning för dig som vill ta mopedkort. När du ska skaffa körkort moped hos oss får du både praktiska och teoretiska kunskaper. Det betyder att utbildningen innehåller ett flertal lektioner i både körning och teori.

Alla teorilektioner för mopedkort är ledda av någon av våra duktiga lärare och du har naturligtvis obegränsad tillgång till de studiehjälpmedel som behövs. Vi har moderna datorer och pärmar fyllda med användbara frågor. Våra elever kan även använda sig av Elevcentralen, en digital resurs med utbildningsmaterial och mycket annat.

Mopedkort Uddevalla
För dig som önskar ta mopedkort erbjuder vi en komplett utbildning som ger dig såväl praktiska som teoretiska kunskaper.

Motorcykelkörkort

Einar Svenssons Trafikskola erbjuder dig möjligheten att ta motorcykelkörkort för tung- och mellan motorcykel. I vår utbildning ingår både praktiska körlektioner och undervisning i teori. Det gör dig väl förberedd för härliga åkturer på din motorcykel!

Hos oss kan du välja mellan BMW 750 GS för motorcykel och Yamaha Neos. Våra motorcyklar är säkra att köra med och vi är noga med att besiktiga dem regelbundet. Vi vill att du ska känna dig trygg när du tar körkort motorcykel hos oss.

Vill du ta motorcykelkörkort för tung MC (behörighet A)? För att du ska kunna göra det så måste du uppfylla vissa krav. Du ska till exempel ha körkortstillstånd, vara permanent bosatt i Sverige alternativt ha studerat här i minst ett halvår, ha en giltig riskutbildning och ha gjort ett godkänt körkortsprov. Einar Svenssons Trafikskola erbjuder utbildningspaket för motorcykelkörkort som bland annat innehåller riskutbildning och som avslutas med ett körkortsprov hos Trafikverket.

Motorcykelkörkort
Vi erbjuder utbildning för dig som önskar ta motorcykelkörkort för tung-, mellan- och lätt motorcykel. Med teoretiska utbildning och praktiska körlektioner kommer du känna dig trygg och väl förberedd på härliga åkturer med din mc.